Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Samlino.dk.
I feriekampens hede kan man hurtigt miste overblikket over, hvilke forsikringer der dækker hvad, og om man nu har husket det hele i forbindelse med ferien. Det kan derfor være en god idé at tjekke op på disse ting, inden campingvognen er spændt bag på bilen, og turen begynder. Læs derfor med her og bliv klogere på campingvognsforsikringen.
Grundelementerne i din campingvognsforsikring
Selvom mange forsikringer tit kan være uigennemskuelige og komplicerede, er dette ikke tilfældet med en forsikring til en campingvogn, som bygger på en form for kasko- og indboforsikring. Husk dog, at dækningen kan være forskellig fra selskab til selskab.
Vidste du desuden, at en ansvarsforsikring til din campingvogn ikke er nødvendig? Grunden til dette er, at den er dækket gennem den lovpligtige ansvarsforsikring til bilen, når den er blevet indregistreret. På den måde er du forsikret, hvis campingvognen forårsager skader på andre i forbindelse med et færdselsuheld. Faktisk er en campingvognsforsikring heller ikke lovpligtig.
Hvis du har en stationær campingvogn, så skal den dog forsikres efter retningslinjer og vilkår for dette, da der faktisk er forskel på forsikringen af din campingvogn alt efter, om den er på nummerplader eller ikke. Derudover skal du også huske at give dit forsikringsselskab en meddelelse, hvis du flytter din stationære campingvogn, da den muligvis ikke er forsikret under flytningen.
Forsikringens dækning
Campingvognsforsikringen dækker mulige skader, som opstår i forbindelse med en færdselsulykke, hvoraf den såkaldte kaskoforsikringsdel stammer fra. Herudover dækker forsikringen tilmed andre skader, tyveri og endda brand på og i din campingvogn.
Vender vi blikket mod indboforsikringsdelen, dækker denne i stedet dit fortelt og selve indboet i din campingvogn. Indboet kunne for eksempel være møbler og service m.v. Hvis du bringer indbo med hjemmefra, når du tager på camping, skal du være opmærksom på, at der godt kan opstå usikkerhed omkring, hvordan dette er dækket. Som tommelfingerregel er det, der tilhører selve campingvognen forsikret gennem kaskoforsikringen. Derimod er det, som du selv har taget med hjemmefra, dækket ved hjælp af din indboforsikring til hjemadressen. Denne regel er dog ikke gældende i alle tilfælde – tjek derfor efter med dit forsikringsselskab.
Benytter du ekstraudstyr såsom mover og AV-udstyr i forbindelse med camping? Hvis ja, skal du være opmærksom på om, disse ting indgår i din forsikring. Dette gælder desuden også anhængertrækket, som i nogle forsikringer ikke indgår, da der ofte sker mange ulykker i forbindelse med anhængertrækket, hvorfor det bliver dyrere for forsikringsselskaberne at dække dette. Endnu et råd er selvfølgelig at læse de forsikringsbetingelser, som dit forsikringsselskab opstiller. Endvidere er det også fordelagtigt at tilpasse forsikringssummen, så denne er tilsvarende den samlede værdi af din campingvogns inventar, da alle dine ejendele vil være forsikret i tilfælde af indbrud.
Bonusråd til ferien
Hvis du drager afsted på campingferie i Europa, så er det vigtigt at huske det røde kort, hvilket er et bevis for, at køretøjet har en kaskoforsikring, som bruges i mange af de europæiske lande. Dog er din bils registreringsnummer og nummeret på virksomheden, som står bag det røde kort (SOS-International) helt acceptabelt, hvis du behøver hjælp.
Udover det røde kort så findes der også det grønne kort, som er beviset for, at køretøjet har en ansvarsforsikring. Her er din nummerplade igen et bevis på førnævnte, når du befinder dig i EU – hvis du rejser uden for EU's grænser, så bør du undersøge, om det er nødvendigt at medbringe det eller ej.