Vi har åbent i dag til kl. 17:00
Vi har åbent i dag til kl. 17:00

Kunderne siger

Frihed og hjælpsomhed


Lars Bindløv, Sabro, og hans hustru Randi har ikke så meget tid til at campere, som de gerne ville have. En Tysklands-tur i efterårsferien blev det dog til, mens travlhed på det seneste har bevirket, at der er for længe mellem weekendturene.

Men tre uger ved Gardasøen skal der være tid til hver sommer. På samme plads, hvor der er hygge og rum til både privatliv og selskabelighed.

”En fantastisk ting ved campinglivet er, at man selv bestemmer, hvor social man har lyst til at være. Men børnene har let ved at finde nogen at lege med, og har man brug for det, er der altid en hjælpende hånd parat. På en campingplads er der plads til de lige og de skæve, de lyse og de mørke og alle dem derimellem”, smiler den 50-årige campingveteran, indehaver af en Fendt Diamant 700, årgang 2008.

”Det var da en investering. Men camping er stadig en billig ferieform, i hvert fald hvis man over en årrække sammenligner med charterferie med fly og hotel for hele familien”, mener Lars Bindløv, der har camperet, siden han var barn. Både hans forældre og hans mormor og morfar har været ivrige campister, altid som kunder hos Campinggaarden Ormslev. I dag kan han konstatere, at også 4. generation holder af campinglivet. Datteren og hendes familie er indtil videre taget på teltture.

”Men mon ikke også de ender med at investere i en campingvogn”, funderer Lars Bindløv.


Billedtekst:
For Lars Bindløv er campingferie ved Gardasøen i det nordlige Italien er en helt fast sommertradition.

 


 

Storbyferie? Nej tak


Jørgen Buur Mikkelsen købte sin første campingvogn i 1978. Før den tid foregik campinglivet med villatelt på taget og tre børn på bagsædet.

”Camping, det er ud i naturen og mødes med andre mennesker. Storbyferie, det er ikke os”, siger 73-årige Jørgen Buur Mikkelsen, der sammen med sin hustru Ellen har været på to måneders campingferie i Sverige denne sensommer.

En enkelt charterferie er det blevet til. Den gik til Tunesien engang i 1980’erne. Ellers er ferierne tilbragt på danske og europæiske veje og campingpladser både sommer og vinter.

”Det er et frit liv. Bliver man træt af naboen, kan man bare flytte, men det sker sjældent”, smiler Jørgen Buur Mikkelsen, der sammen med sin hustru jævnligt mødes med ligesindede ved stævner i Dansk Caravan Klub.

Enkelte vintre har de haft campingvognen stående fast på en campingplads. Men fastliggere er de ikke.

”Jeg forstår godt, at børnefamilier bruger campingvognen som sommerhus. Vi andre vil hellere rundt og se noget, og det bliver vi ved med, så længe vi kan. Måske bliver vi fastliggere, når vi bliver gamle”, funderer Jørgen Buur Mikkelsen, der har campingvognen stående på Campinggaarden Ormslev, når den ikke er i brug. Lige nu er den på værksted, fordi han for første gang i sit campingliv har lavet en skade på vognen.

”Heldigvis kun materiel skade. Den er klar igen om et par uger, har de lovet. Og så er vi også klar igen”, siger Jørgen Buur Mikkelsen.

Billede til venstre:
Pause på en rasteplads på tur med en TE King, købt hos Campinggaarden Ormslev i 1978. Ellen Buur Mikkelsen nyder tilværelsen sammen med ægteparrets ældste søn Thomas, der står bag ved sin kammerat Bjarne, som var med på turen.
Billede til højre:

Påsken 2019 på camping i Juelsminde. Nu er vognen en Kabe Smaragd XL årgang 2007 - naturligvis også købt hos Campingaarden Ormslev.

 


 

Campingvenner gennem 20 år


Som barn havde Troels Wöhlk masser af fantastiske oplevelser, når han var med sine forældre på ferie i campingvognen. Sådanne oplevelser ville han gerne give datteren Frederikke, der blev født for 23 år siden.

”Men Laila, min kone, havde en forestilling om meget primitive forhold og ingen moderne bekvemmeligheder og ville på charterferie. Det endte med, at jeg købte en campingvogn og sagde til Laila, at nu ville jeg og Frederikke på campingferie, så måtte hun selv bestemme, om hun ville med. Hun tog med og blev bidt af campinglivet, så det har været ferieformen de seneste 20 år”, fortæller Troels Wöhlk.

Selv om faciliteterne er ændret, er livet på en campingplads grundlæggende den samme, som da Troels Wöhlk var afsted sammen med sine forældre:

”Hjælpsomhed, socialt samvær i det omfang, man har lyst til det, afslapning…rigtig ferie. Hver sommer tager vi til den samme campingplads ved Gardasøen. Det er der også andre danskere, der gør, og Frederikke vil stadig gerne med. Hun har 8-10 danske sommervenner, som hun mødte på campingpladsen som barn, og mange af disse nu unge mennesker tager stadig med på camping for at holde sommer sammen. Det er da skønt”, smiler Troels Wöhlk, der på grund af sit job som kirketjener som oftest er på arbejde i højtider og weekender.

”Så ud over sommerferien bliver det ikke til så meget camping, som vi kunne ønske os. Men vi har da lige været en tur i Blokhus”.

Billedtekst:
Denne Kabe Imperial 560 XL KS er den fjerde campingvogn, Troels Wöhlk har købt hos Campinggaarden Ormslev. Billedet er taget den dag, vognen blev hentet, og den har været med på sin første tur til Gardasøen.

 


Man har altid sin egen seng med


Poul Erik Thorndal Pedersen, Højbjerg, 66 år, har været inkarneret campist, siden han som 9-årig var med sine forældre på den første telttur. Siden blev teltet byttet ud med en campingvogn, og det blev det bestemt ikke ringere af:

”Det frie liv med et flytbart sommerhus har altid været min foretrukne ferieform. Man har sin egen seng med, og man kan flytte sig, hvorhen man vil”, pointerer Poul Erik Thorndahl Pedersen, der aldrig har været på charterferie og heller ikke kunne tænke sig det:

”Mens børnene var med, holdt vi os mest herhjemme, men efter at de flyttede hjemmefra, gik turene længere sydpå. Sjældent mere end 2-3 dage samme sted, så vi når langt omkring på 2-3 uger”, siger Poul Erik Thorndahl Pedersen, der ikke har lyst til at blive fastligger:

”Så kunne man lige så godt investere i et sommerhus. Campinglivet, det er lig med frihed”, synes Poul Erik Thorndal Pedersen, der i øvrigt er 3. generations-kunde hos Campinggaarden i Ormslev, hvor det seneste køb er en Adria Alpina 613 PC fra 2012:

”Ikke kun mine forældre, også mine bedsteforældre har købt både telt og campingvogn i Ormslev, så jeg ved godt, hvor jeg skal henvende mig, hvis jeg vil skifte. Måske til en lidt mindre campingvogn her på mine ældre dage. Men vi er nu yderst tilfredse med den, vi har”.


Billedtekst:
En Adria Alpina 613 PC har eget toilet, en god vandtank og oven i købet solceller, så man ikke er afhængig af at holde i nærheden af en stikkontakt. Det giver ekstra frihed, synes Poul Erik Thorndal Pedersen.

KURV:
0 varer
Total: 0,00 DKK
Top 0 Kurv